NEW YORK - De effectenbeurs in New York is donderdag verdeeld gesloten. Technologiefondsen waren na twee achtereenvolgende dagen van forse koersverliezen weer in trek. Hierdoor sloot de Nasdaq-index 1,63 procent ofwel 21,36 punten hoger op 1335,74 punten. De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen hield de schade beperkt met een verlies van 23,10 punten, 0,27 procent, op 8670,99 punten.

Aanvankelijk leek het erop dat het over de hele linie opnieuw een slechte dag zou worden. Nieuwe gegevens over de economie in de Verenigde Staten drukten de stemming. Vooral het nieuws dat het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen in de VS opnieuw was gestegen kwam hard aan, temeer omdat was gerekend op een daling. Technologieaandelen kregen een extra tik nadat analisten een aantal chipfondsen neerwaarts hadden bijgesteld. Zowel de Dow als de Nasdaq stond in de ochtendhandel ruim 1 procent lager.

In de loop van de middag trad herstel op. Veel goedkoper geworden technologieaandelen bleken verleidelijk voor koopjesjagers. Internetbedrijf Yahoo hielp de Nasdaq mee omhoog met een koerswinst van ruim 12 procent, na een positief rapport van zakenbank Merrill Lynch.

In de Dow was 's werelds grootste softwaremaker Microsoft de grootste stijger, met 2,4 procent. Maar ook chipmaker Intel behoorde met een koerswinst van 1,8 procent tot de grootste stijgers. De Dow werd gedrukt door koersverliezen van het megaconcern General Electric en computerconcern Hewlett-Packard, die beide ruim 3 procent verloren.

De euro noteerde in New York 0,9840 dollar tegen 0,9835 dollar eerder op de dag in Amsterdam.