ROTTERDAM - Ongeveer achthonderd leraren in het voortgezet onderwijs hebben zich dinsdag in Rotterdam verzameld voor de tweede dag van de estafettestaking. Ze voeren actie voor een lagere werkdruk en meer loon.

De docenten, die in de ochtend nog voor de klas stonden, zijn afkomstig uit Zuid-Holland en Zeeland. Michel Rog, de nieuwe voorzitter van de Onderwijsbond CNV, en AOb-bestuurder Ton Rolvink willen duidelijk maken dat er harde afspraken over de werkdruk moeten worden gemaakt.

De leraren in de Maassilo verwijten de werkgevers, verenigd in de VO-raad, dat er na twee jaar touwtrekken nog geen cao is. Anderhalve maand geleden bereikten de partijen wel een onderhandelaarsakkoord, maar dat werd bij nader inzien door de VO-raad te duur geacht.

Overleg

De VO-raad wil snel overleg met de bonden, maar die houden vast aan het akkoord van 12 september. Daarom is het waarschijnlijk dat de bonden begin november een landelijke actiedag organiseren.

De week van estaffettestakingen duurt tot en met donderdag. Woensdag zijn er bijeenkomsten in Amsterdam, waar leraren uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland actie voeren en Zutphen met docenten uit Overijssel. Op de slotdag verschijnen leraren uit de drie noorderlijke provincies in Groningen.