DEN HAAG - Aegon zal in "de nabije toekomst" beslissen of het concern gebruik zal maken van het steunfonds van het ministerie van Financiën. "We willen speculatie voorkomen en de markt zo snel mogelijk laten weten of we gebruik zullen maken van het fonds en zo ja, onder welke voorwaarden", stelde een woordvoerder van Aegon maandag.

Hij reageerde daarmee op publicaties in buitenlandse kranten over een aanstaande kapitaalinjectie voor Aegon. De Nederlandse verzekeraar zou in navolging van ING kapitaal aan willen trekken. Volgens The Wall Street Journal neemt Aegon hierover de komende dagen een beslissing.

Het ministerie van Financiën stelde eerder deze maand maximaal 20 miljard euro beschikbaar voor financiële bedrijven die extra kapitaal nodig hebben om de kredietcrisis het hoofd te bieden.

Voorwaarden

The Wall Street Journal stelde maandag dat het onduidelijk is onder welke voorwaarden Aegon eventueel geld zal aantrekken. Volgens de bron waarop de Amerikaanse zakenkrant zich baseerde zou het om een kleiner bedrag gaan dan bij ING.

ING kreeg 10 miljard euro uit het staatsfonds. In ruil daarvoor zette het ministerie van Financiën onder meer twee commissarissen neer bij de bankverzekeraar.