AMSTERDAM - Bankverzekeraar ING verwacht geen groot banenverlies als gevolg van de kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse staat. Dat zei financieel topman John Hele maandag op televisiezender CNBC.

De miljardeninjectie was volgens Hele nodig om ING door de storm te loodsen. "We zijn beland in een grote financiële storm en die storm is de afgelopen weken toegenomen", aldus Hele.

De kapitaalbuffer moet volgens de topman onder andere aandeelhouders geruststellen.

EC

De Europese Commissie heeft nauw contact met de Nederlandse autoriteiten over de kapitaalinjectie van 10 miljard euro die bankverzekeraar ING van de Nederlandse staat ontvangt. Dat zei een woordvoerder van de commissie maandag tegen persbureau Reuters.

"We staan in nauw contact met de Nederlandse autoriteiten naar aanleiding van de aankondiging van gisteren over ING'', aldus de woordvoerder.

"Als we formeel op de hoogte zijn gesteld, gaan we zo snel mogelijk bepalen of er overeenstemming is met Europese regels.''

Van Lanschot

Van Lanschot Bankiers heeft geen behoefte aan een kapitaalinjectie van de Nederlandse staat. Dat zei een woordvoerder van Van Lanschot maandag, in een reactie op de kapitaalinjectie die ING krijgt.

De woordvoerder herhaalde de uitspraken van bestuursvoorzitter Floris Deckers van Van Lanschot Bankiers van vorige week. "Wij zijn de meest solvabele en liquide bank van Nederland", zei Deckers toen. "Maar zeg nooit nooit."

Rabobank

Ook Rabobank heeft geen kapitaalinjectie nodig, zegt een woordvoerder van de coöperatieve bank. Rabobank is momenteel de enige grootbank die nog geen steun van de overheid heeft ontvangen. Eerder vielen Fortis Nederland en ABN Amro Nederland volledig in handen van de Nederlandse overheid.

Veel media-aandacht voor ING