AMSTERDAM - De Consumentenbond heeft schriftelijk zijn excuses aangeboden aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Vorig jaar wees de Consumentenbond met een beschuldigende vinger richting horecabedrijven. Zij zouden de euroinvoering aangrijpen om de prijzen te verhogen met uitschieters tot 10 procent.

KHN-voorzitter J. Geenemans had een publieke rectificatie op zijn plaats gevonden. Hij maakte daarom de excuses maandag openbaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de horecavereniging.

Een woordvoerder van de Consumentenbond legt de reden van de excuusbrief uit. "Het ging om een aantal horecabedrijven en niet de gehele horeca zoals het wel in de pers kwam. Het is niet onze bedoeling geweest de gehele horeca over één kam te scheren."

De Consumentenbond heeft speciaal voor 'euro-afrondingen' een klachtentelefoon geopend. "Veel reacties gaan over de horeca. Wij vragen de bedrijven om een reden voor de prijsstijging en als die niet gegrond is of een reactie blijft uit, komt het bedrijf op een zwarte lijst", aldus een woordvoerder.

/DOSSIEREuro