NEW YORK - Het Amerikaanse technologieconcern Texas Instuments presenteerde maandag een meevallend kwartaalresultaat. Het bedrijf, dat vooral chips maakt voor in mobiele telefoons, meldde over het tweede kwartaal een omzet van 2,34 miljard dollar (2,1 miljard euro). De winst per aandeel kwam uit op 7 dollarcent, tegen een eerder uitgesproken 6 dollarcent.

De onderneming kwam in juni met een winstwaarschuwing in verband met de longziekte SARS. Als gevolg van de ziekte gingen de zaken in Azië aanzienlijk minder goed. Texas Instruments verlaagde de prognose voor de winst per aandeel van 8 naar 6 cent. Het bedrijf dacht dat de omzet zou uitkomen op 2,3 miljard euro. De nettowinst kwam uiteindelijk uit op 121 miljoen dollar tegen 95 miljoen dollar een jaar eerder.

Het technologieconcern verwacht dat de inkomsten in het derde kwartaal uitkomen op een bedrag tussen de 2,29 en 2,49 miljard dollar. De winst per aandeel schat het bedrijf op een bedrag tussen de 19 en 23 dollarcent. In deze prognose zit ook de verkoop van een pakket aandelen van Micron Technology verwerkt. Die verkoop levert dollarcent per aandeel op.