WASHINGTON - International Finance Corporation (IFC), een onderdeel van de Wereldbank, is bereid om het supermarktconcern Ahold te helpen met de verkoop van zijn Argentijnse dochter Disco. Dat heeft de Wereldbank vrijdag gezegd.

IFC, dat zijn hoofdkantoor in Washington heeft, richt zich op de financiering van projecten van de private sector in ontwikkelingslanden. De organisatie is geïnteresseerd om samen met andere geldschieters een consortium te vormen dat Disco vervolgens kan overnemen, vertelde een woordvoerster van de Wereldbank. Volgens haar bevindt het proces zich nog in "een pril stadium" en moet het IFC-bestuur nog goedkeuring geven.

Ahold kwam bij de Argentijnse supermarktketen Disco in de problemen wegens geknoei in de boekhouding. Het concern wil zijn bedrijven in Zuid-Amerika verkopen om zijn schuld terug te dringen. Ahold bleek vrijdag niet op de hoogte van het voornemen van IFC. "Wij staan daarbuiten", zei een woordvoerster, "maar zoals we eerder hebben aangekondigd willen we Disco inderdaad verkopen."