ROTTERDAM - Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft besloten een proef met verruiming van de openingstijden voor horecaondernemers met een nachtontheffing te verlengen tot 1 januari. De gemeente heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

De proef is op 1 oktober vorig jaar begonnen en zou per 1 oktober dit jaar aflopen. De burgemeester heeft echter besloten de proef in afwachting van de resultaten van de evaluatie te verlengen. De eerste resultaten geven een positief beeld te zien, aldus de gemeente.

Door de openingstijden te verruimen verwacht de burgemeester minder overlast door het uitgaanspubliek. Het publiek zal namelijk gespreid de horeca-inrichtingen verlaten en beter opgaan in het ochtendpubliek.

Nachtontheffing

Horecaondernemers die aan de proef meedoen hoeven hun zaak niet verplicht te sluiten tussen 06.00 en 07.00 uur en kunnen dus 24 uur open zijn. Voorwaarde is wel dat de ondernemers in het bezit zijn van een nachtontheffing.

Aan het einde van het jaar besluit de burgemeester op basis van de evaluatie de verruimde openingstijden voor horecaondernemers al dan niet definitief in te voeren. De gemeente zegt hierbij rekening te houden met de belangen van horecaondernemers die aan de proef meedoen.