LELYSTAD - Ruim een kwart van de banen in de IJsselmeerziekenhuizen Lelystad dreigt verloren te gaan. Dat meldde een woordvoerster van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord vrijdag.

Het ziekenhuis denkt hierover aan het einde van de maand meer duidelijkheid te hebben, als het plan van aanpak van interim-bestuurder Norbert Hoefsmit er ligt.

Het hospitaal dreigt failliet te gaan. Hoefsmit probeert mogelijkheden te vinden om verder te gaan, maar aan banenverlies is dan waarschijnlijk niet te ontkomen. Ruim tweehonderd van de achthonderd banen dreigen te verdwijnen.

Privaat

Volgens de woordvoerster wordt serieus overwogen om verder te gaan als een privaat franchiseziekenhuis. "Momenteel wordt onderzocht of dat kans van slagen heeft in Nederland. Dat zou heel bijzonder zijn, omdat zoiets nog niet bestaat in Nederland.''

In de eerste helft van dit jaar werd 7 miljoen euro verlies geleden. Op 17 september werden de operatiekamers gesloten, omdat de luchtzuivering niet in orde was. Dat levert een verlies van 300.000 euro per week op.