AMSTERDAM - Het personeel van havenbedrijf Ceres in Amsterdam is donderdag weer volop aan het werk. Dat meldde bestuurder Tom Koningh van FNV Bondgenoten. Woensdag brak bij het containeroverslagbedrijf een staking uit vanwege een slepend cao-conflict.

Het conflict is volgens Koningh niet opgelost. Maar wanneer het personeel langer het werk neerlegt, dreigen veel schepen naar een andere haven uit te wijken. Daarom wordt er donderdag gewerkt, maar is het "een zekerheidje" dat snel nieuwe stakingen zullen volgen, aldus Koningh.

FNV Bondgenoten beraadt zich op dit moment op verdere acties. Koningh: "We maken nu per dag bekend of we gaan werken of actievoeren." De partijen zitten niet meer met elkaar rond de tafel.

Loonschalen

Eind augustus schortte FNV Bondgenoten de cao-onderhandelingen met Ceres op na een conflict over de loonschalen waarin werknemers zouden worden geplaatst.

De 235 havenwerkers willen ook meer loon, omdat de laatste echte verhoging zou dateren uit 2002. Bovenop de gangbare prijscompensatie willen zij 75 euro per maand erbij.