EINDHOVEN - LG.Philips Displays gaat 280 van de 654 medewerkers ontslaan bij de onderdelen in Eindhoven. De gezamenlijke onderneming van Philips en het Zuid-Koreaanse LG Electronics kampt met een stagnerende vraag naar beeldbuizen. De markt kenmerkt zich door voortdurende prijsverlagingen, zo meldde het bedrijf donderdag.

LG.Philips Displays rondt de reorganisatie in het eerste kwartaal van volgend jaar af. Volgens het bedrijf is er minder behoefte aan de ontwikkeling van nieuwe producten, omdat de beeldbuizenmarkt niet meer groeit en minder klanten telt.

De directie heeft donderdag de ondernemingsraad, vakbonden en het personeel op de hoogte gebracht. Bij het onderdeel Product and Process Development worden ongeveer 140 van de 344 banen geschrapt. De divisie Product Technology and Engineering verliest 140 van de mensen.

De onderneming moest dit jaar al meer mensen de laan uit sturen en fabrieken sluiten. In Engeland en Wales werden medio mei twee fabrieken gesloten waarbij 941 banen werden geschrapt. Bij een vestiging in Tjechië werd de helft (zeshonderd mensen) van het personeel eind april tijdelijk naar huis gestuurd, omdat er geen werk voorhanden was. Begin januari vielen er 252 ontslagen in Nederland bij de vestigingen in Sittard en Stadskanaal.

LG.Philips Displays maakt kleurenbeeldbuizen voor televisies en computermonitoren. Wereldwijd werken er ongeveer 30.000 mensen.