RIDDERKERK - Tientallen buschauffeurs van Connexxion in Ridderkerk nemen donderdag geen plaats achter het stuur. Ze houden werkoverleg omdat ze vrezen dat er door aangekondigde bezuinigingen banen op de tocht komen te staan. Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten gaat het om ongeveer tachtig chauffeurs en circa veertig bussen. Volgens Connexxion vallen er elf lijndiensten uit.

Door afnemende rijksbijdragen komen vervoerders Connexxion (bus) en RET (tram, metro) zo zwaar in de problemen, dat ze lijnen moeten schrappen of aanpassen. Enkele dagen geleden vroeg de stadsregio Rotterdam minister Peijs van Verkeer en Waterstaat per brief de bezuinigingen op het openbaar vervoer terug te draaien.

Connexxion wijst de spontane actie af. ,,Het werkoverleg is absoluut voorbarig en niet goed. Het is beroerd dat de actie niet van tevoren is aangekondigd. Mensen wachten nu bij een halte op een bus die niet komt. Dat is erg vervelend'', zegt een woordvoerder van de busmaatschappij. Hij weet niet hoeveel passagiers de dupe worden. Veel mensen hebben vakantie.