HILVERSUM - Door een reorganisatie bij RTL Nederland verdwijnt een nog onbekend aantal banen. Dat meldde het mediabedrijf dinsdag. Ook bracht het tv-bedrijf naar buiten dat de technisch-facilitaire dienstverlening wordt uitbesteed aan het bedrijf DutchView.

Door de outsourcing van het technische bedrijf verhuizen ongeveer tachtig medewerkers naar DutchView. Alleen de uitzendstraat (Master Control Room) en het bandenarchief blijven bij RTL.

Door de reorganisatie vervallen de banen van vijftig RTL-medewerkers. Omdat er ook twintig nieuwe functies zijn gecreëerd bij de afdeling nieuwe media is nog niet te zeggen hoeveel mensen zullen afvloeien. Een deel van de vijftig mensen kan namelijk in aanmerking komen voor de nieuwe functies.

Mediaconsumenten

In de nieuwe bedrijfsvoering legt RTL de focus op de kerntaken televisie, radio en nieuwe media, aldus een woordvoerster dinsdag. Volgens haar moet RTL inspelen op de veranderende wensen van de (advertentie)markt, de toegenomen concurrentie van andere tv-zenders en op het gewijzigde kijkgedrag van mediaconsumenten.

"Wij willen naast marktleider bij tv ook marktleider nieuwe media zijn en richten ons dus ook op groei en innovatie. Door ons nieuwe organisatiemodel kunnen we slagvaardig optreden en flexibel inspelen op de behoeftes van onze adverteerders en de consument", schetst zij.

De ondernemingsraad en de betrokken bonden zijn op de hoogte gebracht van de voorgenomen reorganisatie. Zij moeten zich nog uitspreken over de plannen. "In de komende periode wordt met de betrokken managers en medewerkers gewerkt aan de volledige invulling van de nieuwe organisatie."