BEESEL - De zogeheten 'vergeten groenten', zoals aardpeer, worden opgenomen in het reguliere groenteschap van de supermarkten. De C1000 voeren ze vanaf november in het assortiment. Als het een succes is volgen er meer.

Dat vertelt Jac Nijskens van de Stichting Vergeten Groenten zondag tijdens het Feest der Vergeten Groenten op De Historische Groentehof in Beesel. Daar worden 24 gangen geserveerd en de langste 'vergetengroententerrine' van Nederland in vier lagen.

Het feest is een jaarlijks evenement waar gezamenlijk een eerbetoon aan de vergeten groenten wordt gebracht. In totaal eten 160 mensen aan de terrine.

Nieuw

Nijskens vertelt dat veel vergeten groenten zo lang weg zijn geweest dat sommige groenten voor verschillende generaties weer nieuw is. De belangstelling voor dit eten groeit nu zo hard, dat volgens hem supermarkten er brood in zien.

"Vanaf 1 november komen bij de C1000 de meest bekende vergeten groenten beschikbaar zoals pastinaak, schorseneren, aardpeer en meiraapjes. Als dat een succes wordt, volgen ook de PLUS Supermarkt en Albert Heijn", weet Nijskens.

Bij de C1000 is niemand bereikbaar voor commentaar.