WASHINGTON - De Amerikaanse regering onderhandelt nog altijd met het Congres over de details en voorwaarden voor een reddingsplan voor de financiële sector.

Volgens het Witte Huis wordt daarbij vooruitgang geboekt. Woordvoerster Dana Perino zei vrijdag evenwel dat er nog een hoop werk is te doen.

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Steny Hoyer, zei dat het Congres desnoods het hele weekeinde doorwerkt om tot een vergelijk te komen.

Vooral de Republikeinen hebben moeite met het voorstel om 700 miljard dollar beschikbaar te stellen om onverhandelbare beleggingsproducten over te nemen van banken en andere financiële instellingen.

Alternatief plan

De Republikeinse fractie in het Huis van Afgevaardigden kwam in de nacht van donderdag op vrijdag met een alternatief plan dat niet de Amerikaanse belastingbetaler, maar de private sector de risico's zou laten dragen.

Minister van Financiën Henry Paulson, architect van het oorspronkelijke reddingsplan, zou daar volgens Hoyer echter weinig voor voelen.