BEST - Ongeveer negentig werknemers van het distributiecentrum van supermarktketen Aldi in Best hebben dinsdagochtend het werk neergelegd. De winkels in de omgeving van Best krijgen gedurende de dag geen nieuwe voorraad.

Volgens een bestuurder van FNV Bondgenoten zijn de werknemers de houding van de leiding meer dan zat. Ze eisen betere omgangsvormen. In 2000 heeft het Aldi-personeel in het distributiecentrum ook al gestaakt. Destijds zijn afspraken gemaakt over omgangsvormen. Volgens FNV Bondgenoten worden al deze afspraken met voeten getreden.

De werknemers kregen het volgens de vakbondsbestuurder pas echt te kwaad nadat het bedrijf disciplinaire maatregelen wilde treffen tegen medewerkers die opkwamen voor de anderen. "De leidinggevenden nemen de medewerkers niet serieus."

Een wilde staking betekent dat de werknemers geen loon krijgen doorbetaald. Er komt ook geen geld uit de vakbondskassen omdat de staking spontaan is uitgebroken, zonder dat er aan verscheidene regels is voldaan.

Aldi heeft aan FNV Bondgenoten laten weten dat de staking onrechtmatig is en dat de supermarktorganisatie de rechter wil inschakelen. Eventuele schade wil Aldi dan verhalen op de werknemers.

Aldi wilde niet reageren.