NEW YORK - Wall Street heeft de eerste week van het nieuwe jaar geheel in stijl afgesloten. Vrijdag ging de effectenbeurs in New York opnieuw omhoog. De Dow-Jonesindex steeg 87,60 punten (0,86 procent) tot 10259,74 punten.

De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq-index deed het iets minder goed met een plus van 15,14 punten (0,74 procent) tot 2059,41 punten.

Beleggers waren blijkbaar bemoedigd door nieuwe maandcijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt die voorbeurs werden gepubliceerd. Het werkloosheidspercentage ging in december vorig jaar weliswaar verder omhoog, maar de resultaten vielen zeker niet tegen.

Zo was het banenverlies een stuk kleiner dan in november. Dat voedt de hoop dat het dieptepunt van de economische malaise achter de rug is.

JP Morgan

JP Morgan voerde de Dow Jones aan met een stijging van 4,5 procent. Ook vliegtuigbouwer Boeing (4,15 procent) en American Express (3,5 procent) profiteerden van de aanhoudende kooplust. De Nasdaq werd aangevoerd door BMC Software dat meer dan 11 procent in waarde steeg.

Euro

De euro hield stand. In New York werd voor de nieuwe Europese munt 0,895 dollar betaald, nagenoeg hetzelfde als bij het sluiten van de valutamarkt in Amsterdam.