HAMBURG - KLM heeft gekozen voor samenwerking met Air France. Dat beweert althans het Duitse weekblad Der Spiegel in zijn jongste editie, die maandag verschijnt.

Beide bedrijven hebben teams van specialisten aan het werk gezet. Zij moeten binnen zes tot acht weken vaststellen welke kostenbesparingen mogelijk zijn. Deze deskundigen kijken naar mogelijkheden vluchten af te stemmen, diensten op de grond samen te voegen en vliegtuigen gezamenlijk in te kopen.

Volgens het weekblad is het waarschijnlijk dat op de middellange termijn Air France, Europa's grootste luchtvaartmaatschappij, en KLM, nummer vier in Europa, fuseren.

Beslissing

KLM-topman L. van Wijk verklaarde twee weken geleden nog dat zowel met Air France als British Airways wordt gesproken. Hij zei toen dat dit jaar de beslissing valt. Der Spiegel beroept zich op 'insiders' die beweren dat de keuze al is gemaakt ten gunste van de Franse luchtvaartmaatschappij.

"Mooi verhaal maar niet aan de orde", aldus een woordvoerder van de KLM. Hij bevestigt dat de gesprekken met de Fransen momenteel het intensiefst zijn en dat natuurlijk wordt bekeken wat de voordelen zijn. "Maar de deur naar de Britten staat nog altijd open."

In september 2000 bracht Der Spiegel het nieuws naar buiten dat de Duitse 'flag carrier' Lufthansa zijn landgenoot en KLM-partner Eurowings overneemt. Dat bericht bleek correct te zijn.