BRUSSEL - De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis zet twee bedrijfsonderdelen in de etalage om geld op te halen. Dat meldde de Belgische krant De Standaard donderdag. Fortis wilde geen commentaar geven.

Fortis zou de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley hebben ingeschakeld om het verkoopproces te begeleiden. De verkoop zou in totaal 1,8 miljard euro moeten opleveren.

Het zou gaan om Fortis Intertrust en Prime Fund Solutions, een onderdeel van Fortis Merchant en Private Banking. Fortis Intertrust beheert kapitaal van particulieren en bedrijven en Prime Fund Solutions is actief in de fondsenadministratie.

Kapitaalpositie

Fortis heeft geld nodig om zijn kapitaalpositie te versterken. De onderneming kampt met de dure aankoop van onderdelen van ABN Amro en de gevolgen van de kredietcrisis.

Aangezien het momenteel moeilijk is geld op te halen op de internationale kapitaalmarkt, zou Fortis zich genoodzaakt zien onderdelen te verkopen.

Volgens De Standaard zou Fortis ook overwegen "een financieringsactiviteit die bij de inboedel van ABN Amro hoort" te verkopen.