AMSTELVEEN - De decembermaand is voor luchtvaartmaatschappij KLM gunstiger verlopen dan de eerste twee maanden na de aanslagen in de VS. Liep het totale vervoer nog terug met 12 procent in oktober en met 10 procent in november, in december lag het totale vervoer 8 procent lager dan in dezelfde periode in 2000. Dat heeft KLM vrijdag meegedeeld.

De bezettingsgraad van de toestellen nam in vergelijking met december 2000 af met 1,8 procentpunt tot 75 procent. KLM vervoerde procent minder passagiers, terwijl de capaciteit met 9 procent werd verkleind.

De klappen vielen wederom voornamelijk op de routes van en naar de Verenigde Staten. KLM-toestellen vervoerden op dat traject bijna een kwart minder passagiers. Volgens de luchtvaartmaatschappij trekt het uitermate rendabele businessclassvervoer weer wat aan.

De vervoerde hoeveelheid vracht lag in december 5 procent lager dan eind 2000, de capaciteit is hier verminderd met 1 procent. De beladingsgraad daalde met 3 procentpunten tot 71,1 procent.

Bij het vrachtvervoer blijft het verkeer naar Azië achter. Volgens KLM was dat vooral in de laatste twee weken van het jaar het geval. Van en naar de VS nam de beladingsgraad juist toe, met 2 procentpunten tot 71,9 procent.