NEW YORK - Optimisme vierde donderdag hoogtij op Wall Street. De aandelenkoersen vervolgden de stijgende lijn die een dag eerder aan het eind van de dag was opgepakt. Vooral de technofondsen deden het goed. De Nasdaq-index sloot 3,3 procent hoger op 2044,18 punten. De Dow Jonesindex trok bijna een procent aan tot 10.172,14 punten.

Negatieve berichten over stijgende aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen konden de pret niet drukken. Veel meer letten beleggers op mededelingen van fabrikanten dat de prijzen voor chips weer stijgen. Beleggers zweepten elkaar op in hun optimisme over een komend economisch herstel.

In de technosector ging het soms wel heel hard omhoog. Zo schoot de koers van EMC 12 procent de hoogte in en die van Advanced Micro Devices met zelfs 18 procent. Network Appliance won 13 procent. Chipmaker Intel schoot 7,6 procent omhoog, Maar ook 'oude' fondsen speelden hun deuntje mee. Walt Disney werd 3 procent duurder .

De euro bleef het goed doen. Nadat de nieuwe munt in Europa donderdag een halve dollarcent van het woensdag gewonnen terrein verloor, werd in New York 0,8990 betaald. Dat was een fractie meer dan bij het sluiten van de valutamarkt in Amsterdam.