VIANEN - De automatiseerder Triple P gaat opnieuw in het personeelsbestand snijden, omdat de omzet in de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk circa 20 procent lager uitkomt. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. De onderneming schrapt 43 van de 373 banen.

Vorig jaar zette Triple P, dat een notering aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq heeft, ook al het mes in de kosten en het personeelsbestand. Het aantal werknemers daalde toen van 402 naar .

Hoewel Triple P zijn halfjaarcijfers pas op 8 augustus publiceert, kwam het bedrijf woensdag met een omzetwaarschuwing. Als gevolg van de aangekondigde daling komt de omzet in het eerste halfjaar uit op circa 35 miljoen euro. Voor de herstructurering en het bijbehorende banenverlies heeft Triple P een voorziening van ,3 miljoen euro getroffen. Dat veroorzaakt in het tweede kwartaal van dit jaar een niet nader genoemd verlies. In het eerste kwartaal realiseerde Triple P nog 2 ton winst.

Net als zijn branchegenoten gaat Triple P gebukt onder de zwakte van de markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT). De raad van commissarissen verklaarde woensdag dat "de substantiële terugval van de omzet" te wijten is aan "het niet tijdig doorvoeren van de beoogde en noodzakelijk geachte aanpassingen van de organisatie en het commerciële beleid."

Eind juni kwam al naar buiten dat er onenigheid was tussen de raad van commissarissen en bestuurder R. Pijselman, die vervolgens per 1 juli opstapte. Ook commissaris H. Schade legde zijn functie neer.

Operationeel directeur H. Crijns neemt de plek van de vertrokken topman Pijselman tijdelijk waar. De raad van commissarissen neemt "op zeer korte termijn verdere stappen" om het huidige management, dat ook financieel directeur P. van den Oord omvat, te versterken en de omzet te herstellen.

Volgens Triple P leidt de herstructurering, die waarschijnlijk dit jaar is afgerond, tot een structurele kostenverlaging van ongeveer 2,5 miljoen euro per jaar. De directie spreekt zich niet uit over de verwachte resultaten over heel 2003 wegens de onzekere economische ontwikkeling.

Triple P kwam met de omzet- en winstwaarschuwing op de dag dat zijn aandeelhouders bijeenkomen in Vianen. Op de agenda staat onder meer de benoeming van grootaandeelhouder F. Khaleghi Yazdi tot commissaris. Hij was grondlegger en directeur van het in 1989 opgerichte bedrijf.