ALKMAAR - De redacties van het Noordhollands Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad en Leidsch Dagblad willen de komende drie jaar niet verder bezuinigen op personeel. De redacties van HDC Media eisen dat het personeelsbestand de komende drie jaar wordt bevroren op 250 arbeidsplaatsen.

Binnenkort volgt overleg met de raad van bestuur van moederbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) om de motie te bespreken die dinsdagmiddag werd aangenomen tijdens een redactievergadering. TMG kondigde onlangs aan 425 banen te schrappen, maar als het aan de regionale kranten ligt wordt dochteronderneming HDC Media na jaren van bezuinigingen ontzien.

Reorganisatie

"We zitten nog midden in een reorganisatie, waarbij we afscheid nemen van dertig collega's. Daarna zetten we er een streep onder, anders kunnen we geen aantrekkelijke en kwalitatieve kranten meer blijven maken", zei voorzitter Peter Diertens van de redactieraad woensdag.

NVJ

De journalisten van HDC Media voelen zich gesteund door de journalistenvakbond NVJ en recente ontwikkelingen bij de regionale kranten van uitgeverij Wegener, waarmee de NVJ ook een vaste redactieformatie tot 2011 heeft afgesproken.