HELMOND - Politie, justitie en de fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD zijn dinsdagochtend het beleggingsadvieskantoor van Easy Life Investments in Helmond binnengevallen wegens verdenking van fraude.

Ook zijn vier woningen van voormalige en huidige directieleden in de regio bezocht. Er werden drie aanhoudingen verricht.

Een woordvoerster van het functioneel parket heeft dat gemeld. De invallen vonden plaats naar aanleiding van een aangifte van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Privé

In totaal is er 33 miljoen euro ingelegd. Een substantieel deel hebben de verdachten vermoedelijk privé gebruikt voor huizen en auto's.

De opsporingsdiensten hebben administratie meegenomen en beslag gelegd op een aantal dure auto's, wapens, munitie en sieraden.

Levensverzekeringen

Het kantoor in Helmond belegde volgens justitie in levensverzekeringen. Sinds september 2006 werden obligatieleningen van 1000 euro aangeboden met een minimale afname van 50 stuks. Met het geld werden Amerikaanse levenspolissen aangekocht en beheerd.

Eerder dit jaar plaatste de AFM ook al een advertentie om in contact te komen met mensen die de overwaarde van hun huis hebben geïnvesteerd in deze zogenoemde life settlement producten.

Beleggingsbemiddelaar

Directeur van Easy Life is de 34-jarige John W. uit Heeze. W. is tevens eigenaar van beleggingsbemiddelaar Liocarno uit Venray die de producten van Easy Life aan de man brengt.

W. is een verdachte voor justitie maar hij is nog niet gearresteerd wegens een verblijf in het buitenland, aldus justitie. Zijn landhuis in Heeze is dinsdagochtend wel doorzocht.

Zakenblad Quote schat het vermogen van de directeur van Easy Life op 24 miljoen euro. Volgens het blad deed W. tot maandag mee aan een rally voor dure sportauto's in Spanje.