AMSTERDAM - De Vereniging Consument & Geldzaken heeft "honderden aanmeldingen" binnengekregen voor de rechtszaak die wordt aangespannen tegen Spaarbeleg. Een woordvoerder van de vereniging, die geen concrete aantallen kon noemen, zei vrijdag te verwachten dat de stroom inschrijvingen nog enige tijd zal aanhouden.

Consument & Geldzaken ageert met een rechtszaak tegen het aandelenleaseproduct Sprintplan, dat door Aegon-dochter Spaarbeleg in de markt is gezet. Volgens de vereniging heeft Spaarbeleg consumenten ertoe verleid in het Sprintplan te stappen zonder ze voldoende voor te lichten over de risico's en voorwaarden van het financiële product.

Kern van het Sprintplan is dat beleggers geld lenen, dat vervolgens voor hen wordt belegd. Hoewel de deelnemers in deze variant van aandelenlease behoorlijk zijn ingedekt tegen koersdalingen, levert het Sprintplan in veel gevallen geen winst op. Beleggers willen daarom af van de maandelijkse rentelast die ze voor hun beleggingen moeten betalen.

Consument & Geldzaken heeft ten minste 1500 deelnemers nodig om de rechtszaak tegen Spaarbeleg door te zetten, in verband met de proceskosten. De woordvoerder verwacht dat de vereniging voldoende inschrijvingen zal verzamelen.