BRUSSEL - Het vliegverkeer op de luchthaven van Zaventem bij Brussel is maandagochtend helemaal stil komen te liggen. Dat is het gevolg van een massale staking door alle bagageafhandelaars op het vliegveld.

Zondagavond begon de staking met personeel van afhandelaar Aviapartner, maandag volgden collega's van Flightcare hun voorbeeld. Door de staking vertrekken er voorlopig geen vluchten vanaf Zaventem.

Vluchten

Maandagochtend waren al ongeveer twintig vluchten geannuleerd. Maatschappijen als Thomas Cook, Neckermann en Pegase laten hun chartervluchten vertrekken vanaf Luik.

De stakers klagen dat de werkdruk te hoog is. Het werk dat ze vroeger met zijn vijven deden, moeten ze nu met drie personen doen.

Hinder

Reizigers op Schiphol ondervinden volgens een woordvoerster van de luchthaven weinig hinder van de staking. Dagelijks zijn er tussen Amsterdam en Brussel circa zes vluchten.

Ze kon niet zeggen hoeveel hiervan door de werkonderbreking niet vliegen. "Sommige vluchten gaan gewoon en anders kunnen mensen met de trein reizen."

Vooralsnog moesten twee vliegtuigen die aanvankelijk zouden landen op Zaventem maandag uitwijken naar Schiphol. Het gaat om een toestel van El Al en Luxair.