AMSTERDAM - De investeringsmaatschappij CVC zal flink dieper in de buidel moeten tasten om supermarktbedrijf Schuitema geheel in handen te krijgen.

CVC heeft een bod gedaan van 20,11 euro per aandeel op het restbelang van 1,6 procent, maar die prijs moet met minstens de helft omhoog. Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) vrijdag.

Economisch onderzoek

De VEB baseert zich op uitgebreid economisch onderzoek naar de werkelijke waarde van het restbelang. Daar is volgens de belangenbehartiger van beleggers een prijs van minstens 31,73 euro per aandeel uitgerold.

De VEB heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam in een verzoekschrift gevraagd een billijke prijs vast te stellen.

Ahold

De biedprijs komt overeen met het bedrag van 20,11 euro per aandeel dat CVC betaalde aan Ahold voor zijn belang van 70 procent in Schuitema.

Het supermarktconcern kreeg echter ook enkele tientallen winkels en een indirect belang in Schuitema via preferente aandelen. Dat moet volgens de VEB worden meegewogen bij de vaststelling van de prijs van het restbelang.