AMSTERDAM - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft vrijdag 140 vluchten geannuleerd als gevolg van een staking van cockpitpersoneel bij haar dochteronderneming Cityline.

Donderdag werden ook al 360 vluchten afgelast. Het personeel beëindigde vrijdag een staking van 36 uur, maar het luchtverkeer moet langzaam weer op gang komen.

Vooral het vliegveld van München is getroffen door de afgelaste vluchten. Cityline, dat op Duitse en Europese routes vliegt, zegt er alles aan te doen om het ongemak voor reizigers tot een minimum te beperken door andere vluchten en treinen te regelen.

Aanbod

De pilotenvakbond Cockpit wilde met de staking een loonsverhoging afdwingen. Lufthansa zegt dat haar piloten al ruim twintig procent meer verdienen dan bij vergelijkbare maatschappijen, maar heeft de piloten toch een aanbod gedaan.

Topman van Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, heeft opgeroepen om een einde aan de stakingen te maken omdat de concurrentiepositie van het bedrijf en daarmee de werkgelegenheid in het geding komen.

Vorige week werd een staking van grondpersoneel van Lufthansa na vijf dagen beëindigd nadat een overeenkomst met de vakbond van het personeel werd bereikt.