FRANKFURT - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft donderdag ongeveer 360 vluchten geschrapt wegens een nieuwe staking door de piloten van de regionale dochter CityLine.

Zij zijn in de nacht van woensdag op donderdag met een staking van 36 uur begonnen om een hoger loon te eisen.

De staking duurt tot vrijdagmiddag twaalf uur. Door de actie zijn binnenlandse en Europese vluchten vanaf Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, München en Berlijn uitgevallen. De piloten protesteren tegen het vastlopen van de loononderhandelingen met moederbedrijf Lufthansa.

Piloten

De piloten van CityLine en het zusterbedrijf Eurowings eisen een hoger loon omdat ze gemiddeld een kwart minder verdienen dan de vliegers van Lufthansa.

De staking werd uitgeroepen door de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit. In de afgelopen maanden legden de ongeveer duizend piloten van CityLine en Eurowings het werk al een aantal keer neer. Daardoor vielen in totaal 1600 vluchten uit.

Akkoord

Afgelopen vrijdag bereikte Lufthansa wel een loonakkoord met het grond- en cabinepersoneel. Zij legden vorige week het werk voor vijf dagen neer, waardoor ook al honderden vluchten uitvielen.