AMSTERDAM - Na vier dagen van staking bij Lufthansa zit er weer beweging in het salarisconflict. De Duitse vliegmaatschappij maakte donderdag bekend dat er informele contacten waren geweest met vakbond ver.di.

"We zijn nog niet in onderhandeling, maar we hopen dat de gesprekken daar wel toe zullen leiden", zei een woordvoerder van Lufthansa

Het initiatief tot de gesprekken kwam van Lufthansa. De woordvoerder van ver.di zei: "Wij willen pas weer onderhandelen als we zeker weten dat er een beter bod op tafel wordt gelegd." De vakbond, die maandag de staking voor onbepaalde tijd uitriep, vertegenwoordigt ongeveer vijftigduizend man grondpersoneel en kleine hoeveelheid cabinepersoneel.

Bonus

De vakbond heeft ingezet op een loonsverhoging van 9,8 procent voor een jaar. Lufthansa heeft 7,7 procent voor een periode van 21 maanden geboden, plus een eenmalige bonus.

Vanwege de eerste onaangekondigde staking bij Lufthansa in dertien jaar heeft de maatschappij het vluchtrooster aangepast. Donderdag werden 128 vluchten geschrapt, zes procent van het totale aantal. Voor vluchten binnen Europa zijn passagiers omgeboekt naar vluchten van andere maatschappijen of op de trein gezet.