FRANKFURT - Lufthansa heeft dinsdag op de tweede dag van een staking door het cabine- en grondpersoneel zeventig vluchten geschrapt, ofwel 3 procent van het totaal.

Het gaat om vluchten naar binnenlandse en Europese bestemmingen. Langeafstandsvluchten verlopen zonder problemen, aldus een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Het cabine- en grondpersoneel van Lufthansa eist een hoger loon en is sinds maandagochtend vroeg aan een staking van onbepaalde tijd begonnen.

Werknemers

Maandag legden al bijna vijfduizend werknemers het werk neer op de luchthavens van Frankfurt, Hamburg, München, Bremen, Hannover, Leipzig en Keulen. Door tijdige maatregelen van Lufthansa kon een ernstige verstoring van het vliegverkeer in Duitsland worden voorkomen.

Dinsdag houdt de dienstenvakbond Verdi acties op de luchthavens van Berlijn, Stuttgart en Neurenberg. De bond eist een loonsverhoging van 9,8 procent voor de ruim 52.000 cabine- en grondwerknemers van Lufthansa. Lufthansa heeft een stapsgewijze loonsverhoging geboden van 6,7 procent plus een eenmalige bonus.