AMSTERDAM - Het Amerikaanse investeringsfonds KKR Private Equity Investors verdwijnt van de effectenbeurs in Amsterdam. Durfinvesteerder Kohlberg Kravis Roberts (KKR) wil middels een ingewikkelde aandelentransactie fuseren met het fonds.

Dit meldt de Britse zakenkrant Financial Times zondag op de eigen website. KKR Private Equity Investors kreeg twee jaar geleden een beursnotering kreeg op het Damrak.

Wanneer de fusie is afgerond en de relevante autoriteiten hun toestemming hebben verleend, zal de notering in Amsterdam worden geschrapt.

New York

Daarvoor in de plaats krijgt de investeerder een beursnotering in New York. Volgens de krant worden de plannen maandagochtend voor de opening van de beurs aangekondigd.

Aandeelhouders KKR Private Equity Investors krijgen 21 procent van de nieuwe combinatie, terwijl KKR zelf 79 procent houdt.

De beursnotering in Amsterdam was geen succes. De openingskoers bedroeg destijds 25 euro per aandeel en noteert vandaag de dag rond de 10 euro. De belabberde prestaties zijn een doorn in het oog van de top van KKR.