SEOUL - De Zuid-Koreaanse schermenfabrikant LG Display gaat zijn productie tot en met september terugschroeven vanwege een wereldwijd afnemende vraag. Dat heeft de onderneming, 's werelds op een na grootste producent van beeldschermen, zondag bekendgemaakt.

LG Display gaf niet aan wat voor gevolgen de maatregelen hebben voor de resultaten. De topman van het bedrijf, Kwon Young-soo, zei eerder deze maand al dat de productie mogelijk verlaagd zou worden als de marktomstandigheden verder zouden verslechteren. LG Display verwacht dat de productie vanaf september weer zal aantrekken.

Lcd-schermen

Grote producenten van lcd-schermen hebben over het afgelopen halfjaar solide winstcijfers bekendgemaakt, maar kijken nu aan tegen een scherp dalende vraag wegens de afzwakkende wereldeconomie en de prijzenslag op de markt voor platte beeldschermen.

Consumenten kiezen ervoor om kleinere tv's te kopen. Tegelijkertijd wordt de concurrentie tussen belangrijke televisieproducenten als Sony en Samsung Electronics steeds heftiger.

Samsung

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung Electronics, 's werelds grootste producent van geheugenchips en platte beeldschermen, gaf afgelopen vrijdag aan voorzichtig te zijn met de vooruitzichten wegens de afzwakkende economie.

Het orderboek was echter nog voldoende gevuld om met de huidige productie door te kunnen draaien.