AMSTELVEEN - KLM schrapt 50% meer banen dan eerder is aangekondigd. Hiermee komt het totaal aantal te schrappen arbeidsplaatsen op 4.500 in plaats van 3.000, aldus De Telegraaf woensdag.

Bekijk video

Het aantal gedwongen ontslagen zou volgens de krant op 700 komen in plaats van de eerder aangekondigde 1.000. Volgens de krant worden de extra 1.500 banen vooral in de laatste helft van de reorganisatieperiode geschrapt.

Volgens De Telegraaf zijn drie van de vijf vakbonden akkoord met het sociaal plan van KLM, terwijl de andere twee het 'positief' gedogen.

De alliantie met Air France, die volgens De Telegraaf over enkele weken zal worden aangekondigd, zal ten koste gaan van nog meer arbeidsplaatsen, aldus de krant.

Volgens FNV Bondgenoten-onderhandelaar Jan van de Brink is het bericht "totale onzin", zo zei hij woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst."Alle bonden hebben dinsdag tot 19.00 uur bij KLM gezeten en dit is niet ter sprake gekomen", aldus Van de Brink.

Indien de informatie waarop de krant zich beroept correct blijkt, betekent dit niet automatisch dat FNV Bondgenoten het plan alsnog verwerpt. "Hoe de uitwerking eruit zou moeten zien, is mij niet bekend", aldus van de Brink.