HOOFDDORP - De Amerikaanse pakjesvervoerder FedEx voert voorbereidende gesprekken om de pakjesdivisie van TNT over te nemen. Dat schrijft de Financial Times vrijdag.

Volgens de krant heeft zowel United Parcel Service (UPS) als FedEx zijn zinnen gezet op de Europese pakjesdivisie van TNT. Er zijn geen bedragen genoemd. In een reactie zegt TNT nooit commentaar te geven op geruchten.

FedEx

FedEx is de grootste pakketbezorger ter wereld. Het bedrijf opereert vooral in de Verenigde Staten, maar heeft de afgelopen jaren zijn diensten internationaal uitgebreid. TNT is vooral actief op de Europese en Noord-Amerikaanse markt.

TNT

TNT bestaat dit jaar precies tien jaar. Het bedrijf is nu nog actief in de express- en postmarkt. In 2006 verkocht het zijn logistieke poot en vrachtmanagementafdeling.

Het afgelopen jaar boekte TNT een nettowinst van 986 miljoen euro bij een omzet van ruim 11 miljard euro. TNT is actief in meer dan tweehonderd landen en heeft ruim 160.000 mensen in dienst. Het aandeel TNT is genoteerd aan de Amsterdamse beurs.