FRANKFURT - Piloten van Cityline en Eurowings, dochterbedrijven van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, zijn van plan maandag 24 uur te staken. Dat liet de Duitse vakbond Vereinigung Cockpit zondag weten.

De staking, die volgt op het stuklopen van loononderhandelingen tussen de bond en de vliegtuigmaatschappij, zal om middernacht beginnen. De werkonderbreking zal passagiers op verschillende luchthavens in Duitsland, waaronder die in Frankfurt en München, raken.

Hoeveel piloten met de staking meedoen, is niet bekendgemaakt. Ook heeft de bond niet bekendgemaakt hoe hoog de looneis is. Volgens de vakvereniging hebben bijna alle piloten zich aangemeld om te gaan staken.

Cabinepersoneel

Eerder liepen ook de gesprekken tussen de Duitse vakbond Verdi en Lufthansa stuk. Verdi vertegenwoordigt het grond- en cabinepersoneel. Vorige week moesten 44 vluchten in Duitsland en de rest van Europa geschrapt worden vanwege een staking door dat personeel.

De gesprekken, waarbij de bond een loonsverhoging van 9,8 procent eist voor de ongeveer 60.000 grond- en cabinewernemers van Lufhansa, worden deze week hervat. Lufthansa wilde in eerdere gesprekken niet verder gaan dan 5,5 procent.