MILAN - Bij Alitalia worden mogelijk vijf- tot zesduizend banen geschrapt als onderdeel van een grootscheepse reddingspoging voor de noodlijdende vliegtuigmaatschappij. Dat meldde de Italiaanse krant Corrière della Sera zondag.

Italiaanse kranten maakten eerder melding van het schrappen van vier- tot vijfduizend banen. Alitalia, voor ongeveer de helft in handen van de Italiaanse regering, krijgt volgens de krant een kapitaalinjectie van 700 miljoen tot 800 miljoen euro van ongeveer tien Italiaanse zakenmensen.

De bank Intesa Sanpaolo, die in opdracht van de Italiaanse regering bezig is met het reddingsplan, komt naar verwachting half augustus met het plan naar buiten. Daarbij is volgens Corrière della Sera onduidelijk of de bank zelf ook een belang neemt in Alitalia.

Lening

Alitalia, dat vorig jaar een verlies had van 495 miljoen euro, wordt in leven gehouden door een grote lening van de Italiaanse overheid. De Europese Commissie onderzoekt of de lening ter waarde van 300 miljoen euro wel mag.

Een overnamepoging door luchtvaartmaatschappij Air France-KLM eerder dit jaar mislukte, omdat de Italiaanse bonden het gestelde banenreductieplan afwezen. Na het mislukken van de gesprekken verminderde Alitalia het aantal vluchten in Milan om de verliezen in te dammen.