AMSTERDAM - Voor het eerst in bijna twee jaar verwelkomt Euronext een nieuwkomer op de Amsterdamse beurs. De investeringsmaatschappij Kardan maakt er op 10 juli zijn opwachting. Kardan heeft momenteel nog een notering aan de Tel-Aviv Stock Exchange.

In september 2001 kregen de bedrijven BCP en Priority Telecom een notering in Amsterdam, sindsdien heeft geen enkel bedrijf zich meer gewaagd aan een beursgang.

"Natuurlijk zijn er tussendoor wel bedrijven van naam veranderd of hebben ze een nieuwe notering gekregen door een overname. Maar het is dus bijna twee jaar terug dat een volledig nieuw bedrijf op de beurs kwam", aldus een woordvoerster van Euronext.

Eind vorig jaar kreeg bijvoorbeeld MidKap-fonds CMG een nieuwe notering en naam na de samengang met het Britse Logica. Ook IsoTis kreeg een nieuwe notering na de fusie met het Zwitserse Modex, maar de naam bleef hetzelfde.

Kardan ziet een Nederlandse notering als een "uitstekende mogelijkheid om de expansie te versterken". De activiteiten van Kardan op het gebied van vastgoed en financiële dienstverlening worden al sinds ongeveer tien jaar vanuit Nederland aangestuurd. Daarnaast is Kardan ook actief op het gebied van infrastructuur. Het hoofdkantoor wordt overgeplaatst naar Amsterdam.

Er worden tussen de 60 miljoen en 71 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een introductieprijs van 20 cent per aandeel. De huidige beurswaarde bedraagt momenteel ongeveer 150 miljoen euro.