DEN HAAG - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft woensdag een inval gedaan bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Een woordvoerster van de NMa heeft dit donderdag bevestigd. "Er zijn aanwijzingen die de vraag oproepen of er sprake is van overtredingen van de mededingingswet", zei ze.

Volgens de woordvoerster waren medewerkers van de NMa ook donderdagmorgen op het kantoor van het Verbond in Den Haag om onderzoek te doen.

Een woordvoerder van het Verbond bevestigde de aanwezigheid woensdag en donderdagmorgen van "een NMa-delegatie" op het kantoor in Den Haag. "Ons is verteld dat het gaat om een algemeen onderzoek naar mogelijke concurrentiebeperkende activiteiten in de verzekeringsbranche. Een concrete reden werd niet gegeven.".

"Wij verlenen uiteraard alle medewerking en zien de uitkomsten van het onderzoek met vertrouwen tegemoet", verklaarde de woordvoerder van de brancheorganisatie.

De NMa had eerder verklaard in 2003 prioriteit te zullen geven aan de financiële sector. "Daar is de verzekeringsbranche onderdeel van", aldus de woordvoerster van de kartelwaakhond.