NEW YORK - De wederopbouw van het door de terreuraanslagen van 11 september 2001 verwoeste World Trade Center in New York gaat waarschijnlijk veel langer duren dan verwacht.

Ook vallen de kosten naar verwachting stukken hoger uit dan was aangenomen. Dat meldde The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen rond de zaak.

Volgens de zakenkrant komt de bouw van het nieuwe WTC-complex niet af voor 2015 en kunnen de kosten tot 3 miljard dollar hoger uitvallen dan de 15 miljard dollar waarvan tot dusver werd uitgegaan. Oorspronkelijk werd eind 2011 aangehouden als opleveringsdatum van de Freedom Tower en omringende gebouwen.

Details

Maandag willen de eigenaars van het WTC-terrein, de havenautoriteiten van New York en New Jersey, een rapport naar buiten brengen met details over de vertraging en de extra kosten.

Door alle problemen dreigt een monument voor de bijna 2800 slachtoffers van de aanslagen in New York niet op tijd af te komen voor de herdenking in 2011. De bouw neemt meer tijd in beslag dan verwacht, onder meer door gebrekkige communicatie van de teams die werken aan de verschillende projecten.