EINDHOVEN - De Eindhovense woningstichting SWS is donderdag overspoeld met telefoontjes door een blunder in de adminstratie. Ruim 3200 huurders ontvingen een acceptgiro met hun vaste huurbedrag, alleen dan met een euroteken ervoor.

"Het gaat om ongeveer eenvijfde van onze huurders. Het merendeel betaalt via een automatische machtiging, daar zijn geen problemen mee", meldt een woordvoerster van SWS. De 3200 adressen die een verkeerde nota ontvingen, krijgen vandaag een brief in de bus. Ook via internet wordt gewaarschuwd voor de verkeerde acceptgiro's.

"We zouden het huurbedrag voor januari 2002 nog in guldens vermelden op de oude blauwe kaarten. Per abuis is dit bedrag op de nieuwe gele euroacceptgiro's terechtgekomen", aldus de woordvoerster.

SWS vraagt de klanten de eurobetaalkaarten niet te gebruiken. "Gebeurt dit toch, dan krijgt de huurder het bedrag teruggestort." Uiterlijk de eerste week van 2002 krijgen de huurders de juiste aanslag in de bus.

Eerder dit jaar grepen huurders uit Valkenswaard al naar de telefoon. Hun woningbouwvereniging had per ongeluk de guldenbedragen in euro's afgeschreven.

/DOSSIERDe Euro