ZOETERMEER - De huidige AIO's krijgen de komende twee jaar een flinke salarisverhoging. De vakbonden en de universiteiten zijn maandag in een nieuwe CAO voor het universiteitspersoneel overeengekomen het salaris van de promovendi in drie stappen te verhogen tot schaal 10, vergelijkbaar met dat van universitair docenten. Dat betekent voor veel jonge wetenschappers een salarisverhoging tot 12 procent per jaar.

Het eerste jaar verdient een AIO nog wel een periodiek minder, omdat hij dan nog veel onderwijs geniet. In vergelijking met een promovendus die nu net klaar is, gaat een AIO die nu begint in vier jaar er bruto 18.000 euro op vooruit, stelde een woordvoerster van Abvakabo FNV maandag. In september 2005 moeten de AIO's in de nieuwe loonschalen zitten.

Over de beloning van promovendi was een behoorlijk conflict ontstaan tussen de vakbonden en universiteiten. De koepel van universiteiten VSNU wilde promovendi aanvankelijk uit een nieuw beloningssysteem houden. Dat is met terugwerkende kracht per april ingegaan.

Verder zijn de partijen een loonsverhoging van 2 procent in twaalf maanden overeengekomen: 0,9 procent in september en 1,1 procent in maart 2004. De eindejaarsuitkering gaat eenmalig 0,55 procent omhoog.

Kenniseconomie

Ook zijn er afspraken gemaakt over een nieuwe seniorenregeling. Die moet voorkomen dat door de vergrijzing op de universiteiten veel kennis tegelijk wegvloeit. Werknemers vanaf 59 jaar kunnen met behoud van salaris minder gaan werken. "Op deze manier kunnen mensen op een gezonde manier langer meedraaien en blijft kennis behouden", aldus Abvakabo FNV. De vakbond noemt het een investering in de kenniseconomie.

De CAO gaat 1 september in en geldt voor een jaar. Onder de collectieve arbeidsovereenkomst vallen 50.000 werknemers bij veertien universiteiten. Dat zijn niet alleen docenten en onderzoekers, maar ook het ondersteunend personeel. Die laatste groep kan flexibeler gaan werken. Daarnaast wordt 35 procent van de gesubsieerde banen omgezet in reguliere banen.