AMSTERDAM - René Hooft Graafland van Heineken is gekozen tot financieel directeur vanhet jaar. Hooft Graafland ontving zijn prijs donderdag op het JaarcongresFinancieel Management in Noordwijkerhout uit handen van oud-minister WillemVermeend van Sociale Zaken.

Breedband
Smalband

Hooft Graafland, 47, werd gekozen door 2.500 financiële topmanagers diemeededen aan een enquête van Chief Financial Officer Magazine (CFO). HooftGraafland werd geprezen om de jarenlange stabiele performance van zijnbedrijf. Ook de helderheid en duidelijkheid van de organisatie speelden eenbelangrijke rol in zijn verkiezing. In het blad CFO zegt Hooft Graafland hetsucces te beschouwen 'als een erkenning van ons behoudende beleid van deafgelopen jaren'.

Ook Judy Boynton van Shell en Rudy Markham van Unilever scoorden goed. Deprijs wordt elk jaar uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar CFO MichielMeurs van Ahold. De financiële huishouding van Ahold, waar Meurs voorverantwoordelijk was, bleek begin dit jaar echter helemaal niet zo goed inelkaar te zitten. Het bedrijf bleek de winst van enkele buitenlandsedochterondernemingen te hebben opgeblazen.