AMSTERDAM - Joop van den Ende heeft een claim van 12,5 miljoen euro ontvangen van makelaarskantoor AFR Vastgoed. Dit bevestigde een woordvoerder van Van den Ende maandag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

AFR Vastgoed claimt een vergoeding voor het zoeken van huurders voor projecten van het bedrijf Living City. In dit bedrijf werkte Van den Ende samen met vastgoedbedrijf Trimp & Van Tartwijk aan de ontwikkeling van onder meer een theater aan de Amsterdamse Zuidas.

Van den Ende maakte in april bekend dat hij zich terugtrok uit Living City. De reden hiervoor was dat enkele commissarissen van Trimp & Van Tartwijk onderdeel zijn van een onderzoek door het Openbaar Ministerie in een omvangrijke vastgoedfraudezaak.

Onderzoek

Volgens Trimp & Van Tartwijk had Van den Ende onvoldoende reden om de samenwerking op te zeggen. Daarom hebben zij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam afgelopen donderdag gevraagd een onderzoek in te stellen. Deze moet hierover nog uitspraak doen.