ZWOLLE - Univé Verzekeringen vermindert het aantal directiefuncties van acht naar vier. De verzekeraar wil zijn eigen organisatie vereenvoudigen en de reorganisatie moet een kostenbesparing opleveren van 40 miljoen euro. De stap maakt deel uit van een ingreep die in totaal tweehonderd arbeidsplaatsen kost.

De eerder aangekondigde reorganisatie wordt per 1 juli doorgevoerd. Van de vertrekkende directieleden gaan twee de reorganisatie begeleiden. Eén krijgt een andere functie binnen het bedrijf en een ander blijft tijdelijk aan als financieel directeur.

De verzekeraar bereikte over de maatregelen met de vakbonden in mei een akkoord. De medewerkers krijgen volgende week duidelijkheid. Door een vacaturestop en natuurlijk verloop zijn volgens Univé al ruim honderd van de tweehonderd arbeidsplaatsen verdwenen. De reorganisatie zorgt wel voor onrust. "Het is goed dat er volgende week duidelijkheid komt", aldus een woordvoerder.

Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en behoort tot de middelgrote verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Bij het bedrijf zijn ruim 1,3 miljoen verzekerden aangesloten. In totaal telt Univé circa 3100 medewerkers.