AMSTERDAM - De 32-jarige Bart Brenninkmeijer is benoemd tot directeur C&A Nederland. Hij volgt per 1 januari Jan Bezemer op, die eind augustus bekendmaakte op te stappen.

Met de benoeming van B. Brenninkmeijer staat er weer een familietelg aan het hoofd van de Nederlandse divisie van het bedrijf, hoewel van tevoren werd aangeven dat dat geen voorwaarde was. Voor het aantreden van Bezemer als algemeen directeur had C&A Nederland een meertallige directie, waarin naast Bezemer leden van de familie Brenninkmeijer zitting hadden.

Bezemer stopt bij C&A omdat hij zijn 'taak en opdracht verwezenlijkt acht'. Hij gaf sinds 1 maart vorig jaar leiding aan C&A Nederland.

Volgens C&A heeft Bezemer gedurende zijn periode bij het bedrijf 'de negatieve tendens omgebogen'. Eind jaren negentig kwam het kledingconcern in de problemen. Bezemer repte toen van 'een berg verlies'. Het familieconcern maakt in principe geen resultaten bekend. In de loop van dit jaar werd gespoken van 'een aanmerkelijk betere omze'' en zou er weer met winst worden gedraaid.

In 2000 zou de opgaande lijn onder het bewind van Bezemer zijn ingezet. In combinatie met 'een sterke kostenvermindering' zou dat ertoe hebben geleid dat het Brenninkmeijer-concern weer naar behoren draait.