HEILOO - Na Friesland Foods roept nu ook marktleider Campina de hulp van de rechter in om de blokkade van hun melkfabriek in Heiloo opgeheven te krijgen.

In eerste instantie gaf Campina de actievoerende melkveehouders tot 13.00 uur dinsdagmiddag de tijd het veld te ruimen, het bedrijf verschoof de deadline later naar 15.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van het concern gezegd. Omdat die deadline inmiddels ook verstreken is, stapt Campina definitief naar de rechter.

Levering

Het bedrijf zegt inmiddels net als Friesland Foods maandag leveringsproblemen te hebben. Het gaat dan om de bevoorrading van supermarkten in Noord-Holland, onder andere in Amsterdam en om de belevering van zorginstellingen.

Schade

In de Campina-vestiging in Heiloo staat 500.000 kilo aan verse melkproducten als melk, yoghurt en karnemelk die beperkt houdbaar zijn. Het bedrijf wil de Dutch Dairymen Board dan ook aansprakelijk stellen voor alle schade. Hoeveel dat precies is, kan Campina niet zeggen wel dat de schade "aanzienlijk'' is.

De vestiging in Heiloo wordt sinds zaterdag geblokkerd door boze melkveehouders.