WILLEMSTAD - Luchtvaartmaatschappij Air Holland gaat vanaf 30 juni chartervluchten verzorgen tussen Curaçao en Amsterdam. De maatschappij introduceert als eerste goedkope budgetvluchten (vanaf euro of 499 Antilliaanse gulden voor een retourvlucht) op de mid-Atlantische route. Dat heeft directeur-eigenaar van Air Holland, C. van Dormael, dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op Curaçao.

Air Holland biedt fors goedkopere ticketprijzen dan de KLM en de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij DCA, zegt Van Dormael. De budgetklasse is het goedkoopst. De passagier krijgt dan geen maaltijden, drank of andere service aan boord. Tegen betaling is er tijdens de vlucht wel eten en drinken verkrijgbaar.

Stoelen in de toeristenklasse zijn er vanaf 999 Antilliaanse gulden (475 euro) en een retour in de eerste klasse is er vanaf 1999 Antilliaanse gulden (950 euro). Hetzelfde tarief is geldig voor reizigers die vertrekken vanaf Amsterdam, zegt N. Kleine, lid van de Raad van Bestuur van Air Holland.

Geen stuntprijzen

Hij benadrukt dat de prijzen geen stuntprijzen zijn, maar het hele jaar door gelden. ,,Wij zullen bewijzen dat goedkoper vliegen tussen de Nederlandse Antillen en Amsterdam echt mogelijk is'', aldus Kleine. De vluchten vinden drie keer per week plaats, op maandag, donderdag en vrijdag. Gevlogen wordt met een Boeing 767.

De tickets voor de vluchten zijn vanaf zaterdag te koop. Op Curacao wordt voor de verkoop van de tickets samengewerkt met een beperkt aantal reisbureaus. Air Holland opent op het eiland ook een eigen ticketshop. In Nederland is de ticketverkoop geheel in handen van Air Holland zelf, zegt Van Dormael.

Volgens de directeur-eigenaar zal Air Holland in de nabije toekomst uitbreiden naar andere bestemmingen in de Caribische regio, zoals Sint Maarten, Aruba en Paramaribo (Suriname).