UTRECHT - Ook dinsdag wordt het weer lastig voor reizigers die willen reizen met de bus. Voor de derde dag op rij leggen buschauffeurs in grote delen van het land het werk neer.

De werkgevers Connexxion, Arriva en Veolia kwamen maandagavond tevergeefs met een nieuw loonbod, het derde in ruim een maand tijd.

De buschauffeurs voeren al een maand lang actie uit onvrede over de opstelling van de werkgevers bij de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

Extra loon

De werkgevers bieden sinds maandagavond een structurele loonsverhoging van 5 procent over een periode van twee jaar. Ook bieden ze in totaal 3 procent extra loon op incidentele basis.

Deze loonsverhoging kan structureel worden, als de deelnemers aan de cao-onderhandelingen het eens kunnen worden over een meer flexibele vorm van werken, een afkoopregeling voor atv-dagen en aangepaste roosters.

Gemiste kans

De vakbonden reageerden maandagavond weinig enthousiast op het nieuwe loonbod. CNV-bestuurder Wyb Kusters sprak van "een ontzettende gemiste kans".