SCHELLE - Studio 100, het Vlaamse bedrijf achter kabouter Plop en K3 heeft de rechten gekocht van een groot aantal klassieke kindertv-programma's zoals Maja de Bij, Heidi, Wickie de Viking, Lassie en Pippi Langkous.

Studio 100 heeft daartoe een afdeling van de Duitse mediagroep EM.Sport Media overgenomen voor 41 miljoen euro. Studio 100 heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Maja de Bij is nog steeds een van de populairste kinderkarakters in Duitsland. In totaal bestaan er 104 tekenfilmpjes van dit bijtje dat in tachtig landen op televisie komt.

Overname

Door de overname verwerft Studio 100 ook het beheer van kinderzender Junior TV in Duitsland, een belangrijke overeenkomst met ZDF en een animatiestudio in Australië.

Inbegrepen zijn ook minderheidsbelangen in mediabedrijven in de Verenigde Staten, Spanje en Italië.

"Met deze overname krijgt Studio 100 alle middelen in handen om zich van een speler op Benelux-niveau te ontwikkelen naar een internationaal mediabedrijf", aldus het bedrijf in een verklaring.

Studio 100

Studio 100 is in 1996 opgezet door drie jongemannen, onder wie Gert Verhulst van het duo Samson en Gert. De onderneming is uitgegroeid tot een enorm concern voor kinderamusement.

Behalve K3, Mega Mindy, Piet Piraat en vele andere artiesten bezit het bedrijf drie Plopsalandparken in België.

Volgend jaar opent het eerste Plopsa Indoor in het Nederlandse Coevorden.